7 Ağustos 2013 Çarşamba

4 Ağustos - Bundeslager, Siegen

Siegen yolundan hepinize merhabalar,
Bundeslager dün akşam resmen sona erdi. Adını Alman İzci Birliği diye Türkçeye çevirebileceğim BdP’nin dört senede düzenlediği bu federal kamp, gezimizin en önemli kısmını oluşturuyordu. Sakarya için artık bir gelenek haline gelen ve bu sene onuncusu düzenlenen Bundeslager’den alnımızın akıyla ayrılıyorduk. Şarkı yarışmasında dördüncü olmuş, uluslararası günde ülkemizi başarıyla temsil etmiş ve Türk Gecesi’nde bayağı eğlenmiştik.
Bugün tüm yapmamız gereken her şeyi toplayıp otobüse yüklemek ve kardeş izci grubumuz Hubertus’un yanına Siegen’a gitmekti. On günlük kampın yorgunluğuyla “Ha gayret!” diye toplanmayı bitirdik ve 11.30’da her şeyi otobüse yüklemiş olarak yola çıktık. Çoğumuz yorgunluğun da etkisiyle tüm yolu uykuda geçirdi. Yoldaki ilk durağımız olan Köln Havalimanı’na vardığımızda aramızdan ayrılacak olan yeni mezun izcilerle vedalaştık.
Bir saat sonra Siegen’a vardığımızda saat 16.00 olmuştu. Hızla eşyalarımızı indirip bazılarını Hubertus’un izci evine taşıdık. Daha sonra sıra evlere dağılmaya geldi. Hubertuslu izcilerin aileleri bizi tıpkı Steinadlerli izcilerin aileleri gibi yani tıpkı kendi ailemizmiş gibi sıcak ve sevecen bir şekilde karşıladı. Kısa bir yolculuğun ardından evlerimize vardığımızda herkes duşlara hücum etti, kokusu ailelere gitmeden kirlileri çamaşır makinesine attı ve güzel bir yemek yedikten sonra yataklarında uykuya daldı.


Ramazan Burak Karagöz ‘16

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder