7 Ağustos 2013 Çarşamba

3 Ağustos - Bundeslager

Herkese merhaba,
Bugün kampın onuncu ve son günü, kimileri için oldukça heyecanlı, kimileri içinse beklentinin belki de biraz altında kalan kamp bugün sona erdi.
Türk gecesi (Türkischer Abend), Uluslararası gece (Internationaler Abend), şarkı yarışması, izcilerimizin çıktığı yürüyüş ve daha nice aktiviteyle yorucu ama güzel bir kampı geride bıraktık. Kampta izcilerimiz kardeş izci grubumuzla arkadaşlığımızı ilerletme fırsatı buldu, bir yandan da gezinin geneline oranla biraz fazla çalışmak zorunda kaldığından yoruldu. Neyse ki bundan sonra gideceğimiz Siegen’da kardeş izci grubumuzdan izcilerin aileleri ve dolayısıyla rahat bir yatak, duş ve çamaşır makinesi imkanları bizleri bekliyor.
Bundeslager ’13 – Weitwinkel, benim bulunduğum ikinci Bundeslager kampı olduğundan tam olarak beklediğim gibi ve güzel bir dinamik içinde geçti. Kampta lider olarak bulunmak benim için çok yeni ve iyi bir tecrübe oldu, eminim ki izcilerimizin de hayatlarında bu kamp çok önemli bir yer tutacaktır.
Yarın öğlen kamptan çıkış yapacağımızdan, bugün kampı toparlamaya başladık. Günümüzün bir kısmı serbest zaman dahilinde kampın son kez tadını çıkararak, bir kısmı da kamp alanımızdaki eşyaları toparlayarak geçti. İçinde kaldığımız Alman çadırlarını (Kohte) toplayıp gece hep beraber büyük siyah çadırlarda (Jurte) yatacaktık. Ara sıra yağan şiddetli yağmura rağmen, toparlanmak kolay oldu. Kampta birçok malzeme ve yemeği kullandığımızdan malzemelerimizde hayli azalma olduğunu ve otobüsümüzde bir sürü yer açıldığını da söylemek lazım.
Sakarya İzcileri Bundeslager'in kapanış töreninde


Bugün, kampta gerek yeni tanıştığımız insanlarla vedalaşmak için, gerek de yeni insanlarla tanışmak için son şansımız olduğundan, izcilerimizin hepsi bir hengame içinde koşturuyordu. Fazladan getirdikleri Sakarya fularlarını kamptaki farklı ülkelerden izcilerle değişmek için uğraşan Sakaryalıların çoğu, gün sonunda ellerinde İsveç, Polonya, Kazakistan ve daha birçok ülkeye ait fularla çantasını yerleştirme telaşı içindeydi.
Bu son günün akşamındaysa, kampın kapanışı için tüm kamp ana sahnenin önünde kapanış seramonisini izlemek üzere toplandı. Kamp organizasyonu tarafından hazırlanan skeçler, farklı ülke ve eyaletlerden izcilerin veda sözleri ve birkaç şarkının ardından, 4500 küsür kişi önceden dağıtılan mumlarını yaktı. Uğraşsak tek tek sayabileceğimiz milyonlarca yıldızın altında yanan binlerce mumun ışığında, kampın resmen sona ermesi için geri sayım başladı ve kamp yönetimi üçe kadar saydığında herkes aynı anda mumunu söndürdü. Bu güzel atmosferin ardından devasa kamp ateşi yakıldı ve izcilerimiz, çoğu için bir ilk olacak kadar büyük bir kamp ateşinin en önünden Bundeslager ‘13’e veda etti.



İzcilerimiz büyük kamp ateşi önünde hatıra fotoğrafı çekinirken

Bundan sonraysa, kampın son gecesi olması şerefine sınırsız serbest zaman verildi ve herkes, çeşitli izci şarkıları eşliğinde kampta açılan çadırdan kafelerde pizza veya sosisli yedi, edindikleri Alman arkadaşlarıyla veya kendi aralarında sohbet etti ve son kez kampın  tadını çıkardı. Ardından ise kardeş izci grubumuzla, 50 kişi ile bir arada, 3 Jurte’nin altında uyumaya çekildik.
Bundan sonrası ise, az önce dediğim gibi, kardeş izci grubumuz Hubertus’un şehri Siegen. Orada henüz tanışamadığımız, veya izcilerimizin henüz tanımadığı güzel insanlar; yemeklerini hazır etmiş hevesle bizi ağırlamayı bekleyen Alman aileler ve ardından gezilmeyi bekleyen birçok şehir ve ülke var. Evlerimizi özledik, evet, ama ondan önce biraz da otobüsümüzü özledik. Daha eve gelmemize 10 gün var ve Avrupa’nın Sakarya izcileri tarafından keşfedilmeyi bekleyen birçok köşesi var.
Umarız ki önümüzdeki 11 gün de, geçirdiğimiz 27 gün kadar güzel geçer. Ailelerimize duyduğumuz özlem yavaş yavaş artarak kendini gösterse de, izcilerimizin yüzündeki gülümsemenin hiç azalmaması dileğiyle...

Melike Softa ‘12

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder