7 Ağustos 2013 Çarşamba

2 Ağustos - Bundeslager

 Başka bir unutulmaz BuLa gününden selamlar,
Dün gece müziğe doyan bizler bu sabah erken uyanıyor ve güne çok enerjik başlıyoruz.Tepemizde mavi gökyüzü ve parlayan güneş eşliğinde Hubertus ile birlikte kahvaltımızı yapıyor ve alt kampların etkinliklerine kitapçığımızdan göz atmaya başlıyoruz.

Bütün izci gruplarının ait olduğu eyaletlerin farklı aktiviteleri var ve biz de Hubertus'un yer aldığı Nordrhein - Westfalen eyaletine bağlı diğer Alman izci gruplarıyla Landesverband süresince zaman geçirmeyi planlıyoruz. Ne var ki Landesverband'daki etkinliklerin yeterince eğlenceli olmadığını düşünüyoruz ve kendi Jurtemizde şarkılar söylemeye başlıyoruz. Hepimiz kampın bu gününü "boş" olarak nitelendiriyoruz ve dün geceden uykusunu alamamış bazı arkadaşlarımız öğlene kadar uyumayı tercih ediyor. Herkesin bir şekilde geçirdiği bu zaman öğlen yemeği zamanının gelmesiyle kesintiye uğruyor. Öğle yemeğini yedikten sonra benim içinde bulunduğum bir grup ellerine matları, şarkı kitaplarını ve gitarı alıp ormanda şarkı söylemeye devam ediyor. Ancak bu sefer şarkı seçimi yaparken Jurtenabendlarda görece az çalınan şarkıları çok daha fazla tercih ediyoruz. Bunun sayesinde görüyoruz ki, şarkı kitaplarımızda henüz keşfedilmemiş bir cevher yatıyor. Şarkı söyleyerek geçirdiğimiz bu zaman diliminden sonra akşam yemeğini yemek üzere Cafe Noir'in önünde yemek pozisyonu alıyor ve dua ettikten sonra afiyetle yemeğimizi yiyoruz. Yemekten sonra Landesverband etkinlikleri daha eğlenceli bir hal alınca biz de toplu olarak bu etkinliklere katılıyoruz. Bu kapsamda bolca vakit geçirirken bir yandan da Güney Afrika gibi Almanya dışından gelen izci gruplarıyla tanışıp onlarla arkadaşlık kurmayı ihmal etmiyoruz.

Landesverband etkinlikleri sona erdikten sonra kamp alanına dönüyoruz ve Abendrunde'den sonra bazılarımız uyumayı tercih ederken bazılarımız geç saatlere kadar cafelerde zaman geçiriyor. Kampın sondan 3. günü de böyleydi. Herkese iyi günler !

Umut Dörücü '16

1 yorum:

  1. Sakarya sondan üçüncü gün cümlesine bu kadar sevineceğim aklıma gelmezdi.şarkıları ,türküleri,tanışmaları her şeyi okudum ama sondan ücüncü gün cümlesi benimde ellerimi birbirine bağladı.Bu satırları yazarken haftadan az kalmış oluyorki asker karşılamaya gidecekmiş gibi heyecanlanıyorum.Aslında bir bakımada öyle sayılır nasılmı.? süre olarak Türkiyede"ki bedelli askerlik süresinden fazla,Bedelli olayına gelince evet o da var,Özlem dersen şu an artık iyice tescillenmiş durumda..karşıdan bakınca çamaşır makinası,rahat bir yatak ve DUŞ ta iyice arananlar listesine girmiş.Yani artık teskere yolu gözler olduk diyebiliriz.EN BÜYÜK İZCİLER BİZİM İZCİLER şafak 5..
    ykö88))

    YanıtlaSil