7 Ağustos 2013 Çarşamba

31 Temmuz - Bundeslager

 Bundeslager 2013'ten sevgilerle,
 Bugün Bula'nın 7. günü olmakla beraber Türkischer Abend günü olduğu için bizim için ayrı bir önem taşıyordu.Akşam için hazırlıklara sabahın erken saatlerinde başladık. Akşama kazanlar dolusu bulgur pilavı, piyaz, cezerye, çerkes tavuğu, komposto, mercimek köftesi ve kemalpaşanın hazır olması gerekiyordu. Havuçlar rendelenmeye, elmalar doğranmaya, domatesler küp küp kesilmeye başlandı.
İzcilerimiz Türk Gecesi için hazırlık yaparken


Türk Gecesi'nin koordinatörlüğü bizde olduğu için bu süreç, bizim için ayrı bir yorucu geçti.Yemeklerin yanında akşama oyunlarında hazırlanması gerekiyordu. Bu yüzden bir ekipte dans ve acı yeme yarışması, bilek güreşi ve Karagöz - Hacivat için hazırlıklara başladı. Son yarım saate girdiğimizde tek sorun Kemalpaşa'nın hazır olmamasıydı ancak bu sorunu da kardeş izci grubumuz Hubertus'un büyük ocakları sayesinde hallettik.

Kardeş izci grubumuz Hubertus ve liderlerimizden Hakan abi Türk Gecesi için bizlere yardım ediyor
 Saat geldiğinde beklediğimizden daha kalabalık bir grup gelmişti kafemize. Bu da bizi çok mutlu etti. İnsanlar hem onlar için hazırladığımız yemekleri beğenmişlerdi hem de Türk kültürüne oldukça ilgi duyuyorlardı. Yemeklerden sonra sırasıyla acı yeme yarışması, dans gösterisi, bilek güreşi ve Hacivat- Karagöz sergilendi. Günün sonunda hepimizde tatı bir yorgunluk ve başarılı geçen bir günün sevinci vardı.

Mehmet Hakan Kurtoğlu '14


İzciler Türk Gecesi için kafede son hazırlıklarını yaparken

2 yorum:

  1. Günaydın Sakarya..
    Üçüncü gününe girdiğimiz Türkischer bayramisher gününde inanın yazdığınız yemekleri özler oldum Türkiyede..Bulunduğumuz her mekanda tatlı görmekten; bulgur pilavı,çiğ köfte,piyaz ve kompostoları imrenerek okudum.Tatları konusunda ise hiç şüphe etmiyorum. harikulade olmuştur çünkü yemek içinde sevgi olursa güzel olur sevgi ise yanınızda bulunan en bol malzeme..
    Hubertus yardım resminde solda bulunan darbukanın yemeğe nasıl bir katkıda bulunduğunu anlamakta zorlandım.
    İzcilerimiz Türk gecesine hazırlık yaparken resmindeki BIÇAKLARI !! görünce geceye yemekten çok KILIÇ KALKAN ekibi olarak hazırlık yapılıyor gibi geldi.domatesin verdiği renkte buna eklenince tam endişeye kapılmıştımki Uğur EKMENin resimdeki çoook ama çooook masum duruşu ile kendimi bu düşünceden MEN edip MENeMEN yemeğine konsantre oldum...
    ykö88)

    YanıtlaSil
  2. Uğurun ilk resimdeki hali <3. Arşivledim.

    YanıtlaSil