12 Ağustos 2013 Pazartesi

10 Ağustos- Münih

Merhaba,

Bugün Münih’teki son gündü. Sabah erkenden uyanıp her zamanki gibi eşyalarımızı toplayıp yollara döküldük. Eşyalarımızı otobüste bırakıp ilk olarak son kez şehre indik. Münih’in ünlü Englischer Garten’ına gittik. Büyük şehrin göbeğinde sayılabilecek yakınlıkta koskocaman, yemyeşil bir park. Tabii ki de tek park değil şehirdeki. Sanırım bu Almanya’nın bir özelliği belki gelişmişliğin de ve sağlıklı yaşamın. Chinesischer Turm, Münih’teki Englischer Garten’dadır. Altında öğüle yemeğimizi yedik yöresel tatlar eşliğinde. Ardından günün sürprizini görmek için yola koyulduk tekrar.
İzcilerimiz Englischer Garten'da
Salzburg, Münih’ten Avusturya’ya  en kısa girişlerden biridir ve tarihiyle, kalesiyle çok özel bir şehirdir. Normalde planda olmayan bu şehir her köşesinde ayrı bir sürprizle sizi bekler. Mozart’ın da doğduğu şehir olan Salzburg’un adını Mozart ile beraber sık sık duyarsınız. Şehre geldiğinizde de her sokağında hissettirir şehir. Mozart Cafe’si, Mozart Evi, Mozart çikolatası... Ama tabii ki de Mozart’tan ibaret değildir Salzburg. Kalesiyle, sokaklarıyla, heykelleriyle, bahçeleriyle ve daha birçok şeyiyle gezilesi bir yerdir Salzburg. Gün batarken Salzburg’a varıp güzelce 2-3 saat gezdik şehri. Hem gündüzünü hem gecesini hem de arasındaki o güzel saatlerde gördük şehri. Ardından gece yarısına doğru düştük yollara tekrar, sıradaki durak ve favorim Bled.

4 sene öncesinde, yine bir BULA gezisinde gitmiştik Bled’e. Ben de şu anda liderlik yapan ve geziye önderlik eden arkadaşlarımla bu gezideydim. Bu geziye ve izciliğe dair anılarım tekrar etti, grupla geçirdiğim bu iki günde. Bu ortam ve arkadaşlığı hiçbir yerde göremedim daha izciliği bıraktığım iki yılda. Ne güzel ki benzer duyguları 4 yıl sonra başkaları yaşayabiliyorlar ve ne güzel ki Sakarya İzci Grubu var.


Utku Evci’ 11

7 yorum:

  1. Sevgili Gençler;Öncelikle seçtiğiniz güzergâh için sizleri tebrik ederim.Birçoğumuzun kırk yaşından sonra ancak bir kısmını görebildiğimiz yerleri sizler şimdi gördünüz.Bu olağanüstü bir deneyim ve hayata,dünyaya daha geniş açıdan bakmak demek.Bled Gölünü,kasabadaki bakımlı ve güzel evleri,muhteşem kaleyi,dağın eteklerinde otlayan inekleri gördüğünüzde;"biz bu manzarayı daha önce görmüştük"şeklinde hafiften bir de ja vu durumu yaşadınız sanırım.Bir de kaleye arka taraftan çıkan asfalt yol üzerinde armut ağaçları vardır(Yusufkenan beyin daha önce Cenevre için belirttiği gibi Bled belediyesi ağaçları söküp yerine AVM yapmadıysa tabii),mevsimiyse ve meyve verdiyse eğer mutlaka tadın diyecektim ama geç kaldım sanırım.(en iyisini kim yesin geyiğine girmiyorum tabii:)).Gözlerimiz,aklımız,ruhumuz yollarda kaldı bu arada.Sağ salim dönmeniz ve sağlıklı,mutlu ,heyecan dolu nice yolculuklar yaşamanız dileğiyle...Ali Dörücü

    YanıtlaSil
  2. Sakarya izci grubunun değerli gençleri,
    Kırk güne yaklaşan bir gezinin son duraklarına geliyorsunuz. Bloglardan ve yorumlardan takip ettiğimiz ve telefon görüşmelerimizden edindiğimiz izlenimlere göre oldukça güzel ve eğitici, biraz da zorlu bir süreci tamamlamak üzeresiniz. Siz bu seyahatte iken, paylaştığınız yazılar ve resimler ile bizler de sanki dolaştığınız yerlerde sizler ile beraberdik. Gerçekte ise her gün sizlerin özlemiyle gün saydık. Ancak sizlerin mutluluğu, hasretimizi bir nebze olsun hafifletti. İnşallah sağlıkla sizlere kavuşuruz. Sizleri öpüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yukarıdaki yorum Mahmut Aşırdizer'e aittir.

      Sil
  3. "Bu gece son biraz sonra
    Bu kapıdan son kez çıkıp yine kendimi
    Vuracağım yollara"
    Diyor şarkının satırlarında , sizin için son olmasın bu yolculuklar kendinizi yetiştirmek , geliştirmek için bir çok güzelliklere ve mutluluklara yolculuk yapmanız dileğiyle ,ama bu gezi için ,kamp için ,değişik kültür tanıma gezisi için ,görsel deneyim için (kim nasıl ne şekilde adlandırırsa adlandırsın ) bu yolculuk için bu gece bir son artık yarın evinizin yolunu tutuyor olacaksınız.
    Yorucu ama bir o kadar da zevkli ve eğlenceli olduğuna inandığımız bu yolculuğunuz sizlere mutlaka çok şeyler katmıştır , şu an bunun farkında olabilir veya olmayabilirsiniz ama bu organizasyonun sizlere ne kadar fayda sağladığını zaman içerisinde daha çok göreceksiniz.
    Sizler için önemli olan diğer bir konu ise , birlikte geçirmiş olduğunuz bu yolculuk bazı dostlukların daha çok pekişmesine ,bazı arkadaşlıkların dostluk seviyesine erişmesine ,bazı dostluklarında arkadaşlık seviyesinde kalmasına karar verileceği bir birliktelik bir yolculuk olacaktır. Ama inanın burada oluşacak dostluklar da bir ömür boyu kalacak dostluklar olacaktır.
    Sizler için her ne sonuç oluşacaksa oluşsun bu yolculuk sonrasında ,bizler için tek önemli bir şey var oda sizlere kavuşmak sonunda.
    Hepinizi öpüyor sağlıklı bir yolculuk sonrasın da özlemle sarılmak üzere yarını bekliyoruz.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Gençler,devamlı bloğa bakıyorum bir veda yazısı düşecek mi diye.Herhalde mümkün olamadı.Yarın inşallah yataklarınızda uyuyacaksınız,sanırım uzun bir süre de kalkmak istemeyeceksiniz.Anlatacak çok şeyiniz olmalı,ve sadece sizde kalan.Ama eminim herbiriniz bu geziyi hep gülümseyerek hatırlayacaksınız.Ve 4 sene sonraki BULA için planlar yapılmıştır belkide.Sağlıcakla kalın,yarın görüşmek üzere inşallah.Herkese iyi geceler....

    YanıtlaSil
  5. Sevgili SAKARYA,Sevgili Arkadaşlar.
    Bir gün ,üc gün,beş gün derken dile kolay nerdeyse kırkımız çıkacak..İlk günden bu yana hiç eksilmeyen enerjiniz,güleryüzünüz,mutluluğunuz nerde,ne kadar uzakta olduğunuza bakılmaksızın burada hissedildi..Bende sn.Demirkol un yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.Bu sadece bir gezi,bir kamp olarak nitelendirilemez.Yaşanan anılar ,geçen süre ve paylaşımlar bir araya geldiğinde bir yaşam paylaştınız hep beraber.Bugün heyacanı ile henüz tam algılamamış olsanız bile aslında ömür boyu kopmayacak bağlar attınız arkadaşlıklarınız arasına.Bu bağlar yıllar geçtikçe sizi birbirinize çekecek ve kıymetlenecek..
    Bugüne kadar sizi izleyerek ,takip ederek bende büyük kazanımlar elde ettiğimi düşünüyorum.Bunun için her birinize ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.
    Şimdi yüreklerin ortak attığı yer olan okulun bahçesinde buluşma zamanı ama ayrılmak üzere değil hiç ayrılmamak üzere ..sevgilerimle.hepinize.
    ykö88))

    YanıtlaSil
  6. 11bet | VNDOPBET
    11bet offers an extensive range of sports 11bet betting events. It is also one of the most matchpoint popular and innovative online betting sites in the world. 코인카지노 The

    YanıtlaSil