16 Temmuz 2013 Salı

14 Temmuz- Floransa

Herkese sevgilerle,
Sabahleyin erkenden kalktık çünkü yolumuz uzundu. Roma’ya veda ettik.
İzcilerimiz Roma'ya veda ederken
İlk durağımız Floransa’ydı. Floransa yolculuğumuzda bazı arkadaşlarımız kitap okumayı, bazı arkadaşlarımız da film izlemeyi tercih ederken bense uyumayı tercih ediyordum. Floransa’nın dışardan görünüşü hepimizi etkiliyor, şehirde ilk olarak içinde Dante, Michelangelo, Gallileo ve Machivelli gibi ünlülerin mezarlarının bulunduğu Santa Croce bazilikası.. Burası sanat eserlerine karşı aşırı heyecanlanma sendromunun ortaya çıktığı bir yer ve bizi de heyecanlandırıyor. Daha sonra Floransalı ünlü İtalyan mucit ve bilim adamlarının heykellerini de görerek Neptün Çeşmesi’ne gidiyoruz. Burada Michelangelo’nun ünlü Davut heykelini görüyoruz ve 2. Dünya Savaşı’nda şehirde yıkılmayan tek köprü olan Konte Vecchio köprüsüne gidiyoruz. Nehir manzarası burda bizi çok etkiliyor ve son durağımız Floransa’daki en görkemli yapı olan Santa Maria del Flore.
İzcilerimiz Santa Croce Bazilikası önünde
Buradan sonra gruplar halinde şehirde gezerek serbest zamanımızı değerlendiriyoruz  ve eğik olmasıyla meşhur Pisa Kulesi’ne gidiyoruz. Eğik kulede fotoğraflar çekiniyor, kuleye eğik bakıyor ve düz göremiyoruz.
İzcilerimiz Pisa Kulesi önünde
Kule bizi gerçekten çok şaşırtıyor ve daha sonra otobüse binip Annesy’e doğru yola çıkıyoruz. Şu an herkes otobüste günün memnuniyetini duyuyor ve ben de şimdi film izlemeye gidiyorum..

Mehmet Hakan Kurtoğlu’14

1 yorum:

  1. İYİ SABAHLAR SAKARYA..
    İki günlük aradan sonra sizden haber almak güzel.Floransa şehir turunu okumak cok güzeldi.Tabi eserlerin anlatımlarındaki beğeni şahsen bendeki o eserleri görmek arzusunu bir kat daha arttırdı.Eğik pisa kulesi ise eminim dik olsa idi bu kadar ziyaretçi toplamaz idi.Bu insanlar içinde geçerli bence,başkası olmaya çalışmamak kendi gibi olmak en güzeli,en doğrusu... eğrisi ile doğrusu ile.....
    Bu arada size bir haber siz pisa kulesinin eğik halini seyrederken Türkiye de 3.boğaz köprüsünün, imar planlarının aksine köprünün alakasız bir yere inşa edildiği haberi patlak verdi..Bu yanlışlığı yapan pisa kulesi beyinliler hatanın kendilerinde olmadığını ,boğaz suyunun imar planlarının dışına çıktığını!! söylediler.Sakarya,son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra bende güzel yurduma bir alttan bir üstten bir amuda kalkarak bakıyorum ama düzgün birşey göremiyorum.umudumuz siz dinamik,aydınlık beyinlersiniz. ..
    selamlar.
    not. ilk kez bir günlükte yemek mönüsü yazılmamış olması ilginçti..Bu erzaklara bağlımı gelişti yoksa yazarın damak tadı ilemi alakalı bilemedim..

    YanıtlaSil