14 Ağustos 2009 Cuma

3 Ağustos - Bundeslager 5. Gün

Merhabalar!
Bugün kampın bizim için en önemli günlerinden biri, çünkü bugün Türkischer Abend vardı.

Akşamki menüde bulunan yemeklerin pişmesi epeyce zaman aldığından ben dahil birkaç kişi sabahtan yemek hazırlıklarına başladık. Grubun geri kalanı duş almak için kamp alanının yakınındaki havuza gitti. Malum kampın beşinci günü ve herkes gerçekten pislendi. Ben de kötü kokmama rağmen havuza gidemedim, malesef.

Hazırlık safhası oldukça hareketli geçti. Bir saat içinde yaklaşık on kilo soğan doğradım. Mercimek köftesi, irmik helvası, cezerye, sahlep, ekşili köfte, piyaz, komposto derken zaman çabucak geçti ve aylardır hazırlandığımız gösteriye geldi sıra.

Akşam için alt kampımız Die Drei Fragezeichen'ın (3 soru işareti demek - Alt kampımızın adı) kafesini kullandık. Kafe böyle bir gösteriye fazlasıyla uygundu. Saman koltuklar, ufak bir sahne, masalar ve staff için ayrı bir bölme vardı.

Gece bilek güreşi, acı yeme yarışması, göbek dansı (oryantal), Türk kahvesi ve yanında fal, şarkılar, türkülerle sürdü.

Saat 19:00'dan 23:30'a kadar süren akşamda misafirler gerçekten eğleniyor gibi görünüyorlardı. Sanırım yaptıklarımızı oldukça ilginç buldular. Türkiye'yi insanlara bu kadar iyi tanıtmak, kültürümüzden ufak da olsa bir şeyler göstermek ve karşılığında yaptıklarımıza değer veren insanlarla güzel bir akşam geçirmek çok büyük birzevkti benim için.

Türkischer Abend bittiğinde oldukça yorgunduk. Çok hızlı bir şekilde kafeyi toparladık, eşyaları Jurte'ye taşıdık. Hala enerjisi olan arkadaşlar alt kamp civarında gezinirlerken ben erkenden yatmayı tercih ettim. Ne de olsa yarın sabah 8:30'da hajka çıkmak için toplanacağız. İyice uykumuzu almamız, dinlenmemiz lazım.

Bugünü de atlattık, üstümüzden büyük bir yük kalktı! :)

Sevgilerle...
Ayşe Özlem Koruyucu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder