5 Ağustos 2013 Pazartesi

26 Temmuz- Bundeslager


Kamptan selamlar herkese,

Henüz önceki gün varmış olmanın verdiği yorgunluğun ve sıcağın omuzlarımıza bindirdiği rehavete rağmen sabahın ilk saatlerinde odunlarımızı kaptığımız gibi tesis yapımına geçtik. Erkekler üç metrelik odunları birbirine bağlayadursun, kızlar da otuz gömleğe otuz tane armayı dikmekle meşguldü, mağlum annelerimizin yokluğunda. Bu manzara bana bir Viking köyünü anımsattı. Öğlene doğru dörder odundan oluşturduğumuz iki kule ve üzerlerine çektiğimiz bayraklar kampımız için bir kapı görevi görüyordu. Gelgelelim, mükemmeliyetçiliği ile tanıdığımız kampın teknik ekibi bu tesisi ziyaret etmeye geldiğinde yeterince sağlam olmadığına karar verdi ve acımasızca yıktı. İstediğimizde onlardan ipuçları ve malzemeler (benzinle çalışan yer delici matkap) alabileceğimizi de eklediler.

Saat 2 sularında altkampımız HUÄRÜÜ’nün açılışı vardı. Bavyeralı izcilerin çoğunluğu oluşturduğu bu alt kampın konsepti bir sirki andırıyor. Etrafta palyaçolar, jonklörler, şaklabanlar görmek mümkün. Sirkimizi açtıktan yarım saat sonra bayraklarımızı aldık, gömlek ve pantolonlarımızı giydik ve neşeli bir şekilde diğer gruplarla beraber yürümeye başladık. Doğrusu, tüm gözler üzerimizdeydi.
İzcilerimiz altkamp açılışında
Açılış tam anlamıyla bir şölendi. İlk önce 10. BuLa kutlandı. Bu kamp ayrıca önem teşkil ediyor, çünkü Immenhausen kenti Alman izci birliği BdP’nin merkezi aynı zamanda. Bu nokta da vurgulandıktan sonra yabancı izci grupları selamlandı. Akabinde orkestranın müziği eşliğinde altkamplar tek tek sunuldu. Herkesin sunumu enfesti. Immenhausen belediye başkanının konuşmasından sonra da geri sayımla birlikte BuLa 2013 Weitwinkel kampı başlamış oldu.
Resmi kamp açılışı
Harikulade arkadaşlıklar ve muazzam deneyimler bizleri bekliyor. Öpüyoruz hepinizi.


Giray Özşeker ‘13

1 yorum:

  1. Sonunda kampa geldik..
    Kampta yaşanan iş bölümünün viking köyünü hatırlatması sözüde bana eski bir çizgi film olan vikingleri hatırlattı..Ama benim hatırladığım o köyün kahramanın adı viki adında kücük bir kız!! dı.Yani aslında erkeklerin gömleklere arma dikmek(kazak erkek ekmen hariç) ,kızlarında odun bağlaması yada taşıması gerekiyordu.Ama bütün süper fikirler ve buluşlar bu vikiden çıkıyordu.Gerçek hayattada öyle değilmidir zaten vikilere danışmadan bişi yapında görelim bakalım kolaymı.)))
    ykö88 ))

    YanıtlaSil