10 Temmuz 2013 Çarşamba

10 Temmuz - Reşadiye

Adriyatik'ten  muhabbetle,



Selanik'teki tesise veda ederken izciler



Sabahleyin erkenden kalkıp hazırlandıktan sonra 4 senenin ardından tekrar uğradığımız izci evindeki arkadaşlarımıza veda edip oradan ayrıldık.


İzciler Yanya Gölü kenarında.



Selanik'ten sonraki durağımız Yanya idi. Bir kaç saat süren yolculuğun ardından tarihi güzelliğini en güzel şekilde muhafaza eden bu güzel şehre vardık. Yanya gölünü,kalesini ve Aslan Paşa Camii'ni gezdikten sonra yolumuza devam ettik. Bugünkü son durağımız Reşadiye adlı ufak sahil kasabasıydı.İtalya'ya yapılan deniz seferleri nedeniyle uğradığımız bu güzel kasabanın sahilinde durduktan ve tüm öğleden sonrayı yüzerek geçirdikten sonra gemi yolculuğumuz için son hazırlıkları tamamladık.


İzciler Reşadiye'de denizde.



 Gece yarısında bineceğimiz gemiyle yapacağımız 10 - 12 saatlik seyahatin ardından İtalya'nın Bari adlı şehrine yani Puglia eyaletinin merkezine varacak ve ardından Roma'ya hareket edeceğiz."Hangi yoldan hareket edeceğimiz önemli değil çünkü "Mille viae ducunt nhomines per saccula roman". Yani her yol Roma'ya çıkar.

R.Burak Karagöz'16

4 yorum:

  1. Buoni amici mattina ))
    İtalyanca yazıp sizin daha fazla kafanızı yormanızı istemediğimden Yorumuma bana biraz zorda gelse!)) Türkçe devam etmeyi uygun görüyorum.
    Bu satırları okuduğunuz sırada muhtemelen İtalyada olacaksınız ve gene büyük ihtimalle yemek yiyor olacaksınız..
    Arkadaşlar Türk yemek ve şehirlerinden kopamadınız bir türlü.Yunanistanda döner ve tokat reşadiyeyi ziyaret ettiniz ,İtalyadada makarna ve ÇEŞME!! ile hasret gidereceksiniz.ancaaak çeşme konusunda bir çift sözüm olacak.Eski bir TÜRK ATASÖZÜ vardır.bu ATA SÖZÜ sbs lerde sorulmaz ama bizim zamanımızda oldukça yaygındı.Aşk bir sudur iç iç kudur..diye.
    Bu suyun Romadaki çeşme suyu olma olasılığı gayet yüksek olması nedeni ile, sizi o sudan içmeme konusunda ihtimam göstermenizi rica
    ediyorum.
    ARKADAŞlar..çıktığınız bu yolculukta neşenizin ve sağlığınızın daim olmasını diliyor hepinizi yürekten selamlıyorum.hoşçakalın.
    PER DİSCUTERE...))

    YanıtlaSil
  2. Harbidensakaryaizcigrubu.nerede.org.şok..
    Wifistan dan sonra mahrumistan a mı geçtiniz.
    Meydey meydey

    YanıtlaSil
  3. Yusuf bey ; sabah konuştuğumda Vatikan a gidiyorlardı. Daha sonra Çeşmeyi ziyaret edip suyundan mı içtiler acaba...:)))

    YanıtlaSil
  4. Bana değil Çeşme, Ç harfi ile kelimeler kullanmayın mümkünse italya yı terk edene kadar ;))))
    Şaka bir yana bula dan haber verdiğiniz icin cok teşekkür ederim nurhan hanım...
    iki gün ağır haber ve iletişim bombardımanından sonra gelen uzun süreli sessizlik bir merak uyandırmadı değil.İlk iki gün o kadar alışmıştıkki çalan iki telefon sesinin biri kızımızdan geliyordu.Benim icin değil ama sonrası Annemiz icin sıkıntı yarattı.Artık bana gelen telefonları nerdeyse bende önce,, kızım arıyor,bebişim arıyor diye acmaya başladı.))
    Son olarak sakaryaizcigurubu na her yer ramazan diyor,gün boyu oruç tutamasalar bile hiç değilse (ÇEŞME ORUCU !!) tutmalarını öneriyorum..))
    HOŞÇAKALIN..


    YanıtlaSil