9 Ağustos 2009 Pazar

Siegen - Kardeşligin Başladığı Yer

10 günlük Bundeslager kampının ardından kısa sayılabilecek bir yolculukla (4 saat) dün saat 18.00 civarında Siegen'da kardeş izci grubumuzun yani Hubertus'un izci evine vardık. Burada bizleri bekleyen izci velilerine 2 ila 5'li gruplar halinde 4 gün boyunca konaklamak üzere ayrıldık.

Hubertus ile Sakarya arasındaki bağlar 1989 yılında yani bundan 20 yıl önce beraber katıldığımız Bundeslager'e dayanıyor. İngiltere'de yaşayan Ulaş Abi'nin de katılımıyla aramızda iki taraftan da 20 yıl önce de aynı kafilede bulunanlar tekrar buluşmuş oldular.

Siegen görece küçük bir kent. Ama yine de Almanya'nın önemli kentlerinden. Muhtemelen yarın kamp boyunca yazılan günlükler bu elektronik günlüğe taşınacaktır. Ama öncesinde ben kısaca kamptan bahsetmek isterim.

Bu kamptaki en büyük şansımız daha önce katıldığımız Bundeslager'lerle karşılaştırdığımızda yağmurun neredeyse hiç yağmamış olmasıydı. Su çadırları dışında sık kullanılan yollar bile çamurdan yürünemeyecek hale gelmedi. Diğer bir detay ise kampa geçen sene 6000 civarı izci katılmışken bu sene bu sayının 3500 civarında olduğu söylenebilir.

Bundeslager 2009 kampının Sakarya İzci Grubu açısından son derece başarılı geçtiğini söyleyebilirim. Kamp öncesinde yaptığımız hazırlıkları mümkün mertebe kampa yansıtmaya çalıştık ve diyebilirim ki kampın hem yönetimi hem de katılımcıları tarafından bu kampa ne kadar hazırlıklı ve motive olmuş bir şekilde geldiğimizi katıldığımız ufak sohbetlerde sıkça dile getiriyorlar.

Gezimizin kampa kadar kısmında olduğu gibi kamp sırasında da neredeyse hiçbir önemli problemle karşılaşmış değiliz. Bu durum açıkçası bizleri her geçen gün daha çok şaşırtıyor. Ama umuyorum ki bu durum gezinin sonuna kadar devam eder. Her şeyden önemlisi sağlık açısından şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadık. Daha herhangi bir izci midesi ağrıdığı için 3-4 saat çadırda dinlenme talebinde bile bulunmadı. Elbette ufak tefek sakarlıktan kaynaklanan yaralar vs. oluyor, ama bunları problem olarak görmüyoruz.

Bir diğer konu olan otobüs ve şoförlerle ilgili de şu ana kadar ciddi bir sıkıntı yaşamış değiliz. Hem arabadan hem de şoförlerden çok memnunuz, zira çocuklarla da iyi bir ilişkileri ve dialogları var.

İletişim konusuna gelince, kampta bazı izcilerin velilerini bilgilendirmeyi aksattıklarını fark ettik. Bu noktada bizim 35 kişinin annesini-babasını arama sıklığıyla ilgili bir yönlendirmemiz ne yazık ki olamıyor. Kamp alanında kartlı telefon vardı, zaten bir çoğu da uygun fiyata buradan cep telefonu hattı satın aldılar. Bundan sonraki dönemde daha az sıkıntı olacağını tahmin ediyoruz. Biz de kamp sırasında elektronik günlüğümüzü güncelleyemedik bunun da etkisi olmuş olabilir ama lütfen çeşitli sebeplerle haber alamadığınız ya da ulaşamadığınız durumlarda panik yapmayıp bizden haber bekleyiniz. Zira okul üzerinden ya da farklı yollardan bizlere ulaşma çabalarınız hem gereksiz bir acil durum varmış hissiyatına hem de her iki taraf için de ekstra bir maliyete yol açıyor. Unutmayın ki 40 gün boyunca 30 izcinin hepsinin sorumluluğuna sahip ve sorunlarıyla ilgilenen bizler için yersiz gerginlikler bizleri 4-5 günlük kamplarda olduğundan daha çok etkiliyor. Bu sizler ve çocuklarınız için de daha iyi bir durum değil. Hepiniz bize güvendiğiniz için çocuklarınız şu anda bizlerle bu gezide ancak gezi sırasında da aldığımız kararlara ve uygulamalarımıza belirli ölçülerde saygı ve anlayış göstermeniz gerektiğini unutmayın. Bizler bundan önce de bir çok kez yurtdışına ekip götürmüş bir lider ekibi olarak bunların doğal olduğunu da aklımızın bir köşesinde her zaman bulunduruyoruz ama sizler yine de bizlerin sizler ve çocuklarınız için en doğrusunu yapacağımızdan emin olabilirsiniz...

Yukarıdaki ufak paragrafı şimdiye kadar yaşanan ufak tefek bir iki olaya nazaran ve muhtemelen gittikçe daha yorgun olacağımız önümüzdeki 2 haftada da yaşanabilecek benzer olayları öngörerek ufak bir hatırlatma-motivasyon amaçlı kaleme almış bulunuyorum. Yoksa bir sorun olduğu yok, çocuklar hala oradan oraya atlayıp duruyor... Biz de ufak çaplı krizlerden sonra çadırımıza gidip ağlamıyoruz, günlük yaşantımıza zıplayarak devam ediyoruz...

Kısaca gelecek programdan da bahsedip bugünkü yazımı bitireyim. Yarın merkezi program 11'de izci evinde buluşup yüzmeye gitmek üzere planlandı. Dileyen aileler özel program yapabiliyor. Mesela yarın Köln'e gidecek olanlar da var. Salı günü Siegen şehir turu yapıp Siegen Belediye Başkanı'na ziyarete gideceğiz. Çarşamba günü de hava durumuna bağlı olarak farklı alternatif programlar olabilir. Zamanı gelince daha detaylı bilgi verebiliriz...

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, iyi geceler...
Erinç Arık

1 yorum:

  1. Hepinizi saglıklı ve mutlu görmek çok güzel.Kalan sürenizin de keyifli geçmesini diliyerek hepinizi öpüyoruz.Hoşcakalın.
    ERDAL

    YanıtlaSil