1 Ağustos 2009 Cumartesi

Sakarya Kampta!..

Merhabalar,

Kampa hareket ettigimiz gunden beri internet ve elektrik imkanimiz olmadigindan gunlugumuzu guncelleyememistik. Bugun sehire inme imkani bulduk ve kafilemizden haberler iletme sansini da yakaladik.

Kampa 29 Temmuz ogleden sonra vardik. Hava son derece guzeldi. Cadirlarimizi kurduk ve aksam yemegi yedik. Soforlerimizden biri Istanbula dondu. Suresi dolan schengen vizesini yenileyip bize kamp sonunda katilacak. Bizle kalan soforumuzu de kampta 10 gun boyunca yemek ve diger ihtiyaclarini karsilamasi zor olacagindan tren ile munihe sirketin evinde kalmak uzere geri gonderdik.

2. gun izci tesisleri ve acilis toreniyle gecti. Ne yazik ki acilis toreninde moralimizi bozan bir olayla karsilastik. Kampa katilan yabanci ulkeler sayilirken turkiye ve amerika unutuldu. Bu olay tum kafilenin keyfini kacirdi. Kotu niyet oldugunu hic dusunmesek de kamp yonetiminden sorumlu biri gelip bizden ozur dileyene kadar kamp aktivitelerine katilmayacagimizi soyledik. Ayni gun kamp muduru bizzat gelerek konuyla ilgili ozur diledi ve bizlerle sohbet etti.

Ekibimiz bu olayi unuttuktan sonra kampa kaldigi yerden ayni heyecanla devam ediyor. Almanlarin dahi alisik olmadigi uzere kamp basindan beri henuz yagmur yagmadi ve ortalik camur olmadi. Gerci ekibimizin neredeyse tamami bu duruma da hazir cunku hepimiz berlinden plastik cizmelerden aldik. bazilarimiz cizmeleri gunesli gunlerde de giyerken bazilarimiz da ise yarayacagi gunleri bekliyor.

Dun gece uluslararasi misafirlerin gecesiydi. Kamp alaninda bir fuar kuruldu ve her ulkeye bir stant verildi. 8de baslayan program 11e kadar devam etti ve turk standi onunda uzun kuyruklar olustu. ayni zamanda kamp alaninda kurulan sahnede bize ayrilan surede kolbasti dansi oynayan izcilerimiz tum izleyenleri costurdu. Gosteri sonrasi dansi ogrenmek isteyen alman izcilere figurler gosterildi. kamp alaninda kendince kolbasti oynamaya calisan kalabalik alman izci gruplari gormek mumkundu.

Bugun ise kamp alani yakinindaki triyer kasabasina geldik. burasi almanyanin en eski yerlesim yerlerinden biri. Bu kampta izci gruplarinin kamp icerisindeki birgunu kendi istedikleri sekilde planlama sanslari da var.

Bunun disinda hava durumu ile ilgili bir sikintimiz yok. Yemekler ev sahibi ekip tarafindan hazirlaniyor ve hem guzel hem de yeterli.

Kampta cok iyi bir posta sistemi var. Mektup veya kart gondermek isteyen velilerimiz 8 agustosa kadar asagidaki adresi kullanabilirler:


Alici adi soyadi
Die drei fragezeichen /Stamm Sakarya
BdP-Bundeslager 2009
55767 Buhlenberg / Almanya

Yeniden gorusmek uzere...

erinc...


Not: Bugunden itibaren herhangi bir yere uye olmadan da gunlugumuze yorum yazabilirsiniz.

4 yorum:

  1. Sevgili Sakaryalılar,

    Artık Özledik. Bugün kamp hayatınız sona eriyor. Umut ederim siteyi günceller ve yeni resimlerinizi koyarsınız. Bakalım tanıyabilecek miyiz? Çok sık olmasa da telefonla iyi olduğunuz bilgileriniz geliyor ama yinede insan görmek ve okumak istiyor. İyi eğlenceler, hepinizi öpüyorum, svgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. evet gerçekten çok özledik.Sene içinde sizleri kamplara çok uğurladık ama bu çok farklıymış gerçektenn.Bizlerden çok uzaklarda olduğunuzu bilmek ve sürekli haber alamamak çok zor geldi açıkçası.Ama herşeye rağmen iyiki böyle bir organizasyonlaoralardasınız.Okulunuzu ve Türkiyemizi en iyi bir şekilde temsil ettiğinizi bilmek bizleri çok gururlandırıyor.Bu yüzden önce liderlerinize sonra siz izcilerimize çok tşk ediyoruz.Evet kampınız bitti.En kısa zamanda sizlerin hayırlı ve sağlıklı olduğunuz haberlerini alırsak çok daha mutlu ve huzurlu olucaz.Kendinize çok ama çok iyi bakın ve hep mutlu olun inş.Sizleri öpüyor ve son 15 günü iple çekiyoruz:))ELİF-ŞEREF ATMACA

    YanıtlaSil
  3. sakaryalalılar unuttunuz bizleri.herşey yolunda gidoyordum umarım.süleyman oglum ara beni.herşey gönlünüzce olur inşallah.ahmet gümüşsu.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Sakarya İzcileri,



    Yoğun, başarılı ve zevkli bir şekilde geçirdiğiniz kamp hayatınızdan sonra şimdi

    artık dönüş yoluna girmiş bulunuyorsunuz.



    Sitenizdeki fotoğraflarlardan ve günlüklerinizden sizleri zevkle izliyoruz.



    Ülkemizi ve kültürümüzü en iyi şekilde temsil ettiğinize inanıyoruz.



    Bayrağımızı kamp alanında tüm güzelliği ile dalgalandırdığınız için sizinle gurur duyuyoruz.



    Sakarya İzci Grubu gençleri olarak; zorluklar karşısında güçlü olmayı, doğru olduğuna inandığınız konularda dimdik ayakta durmayı, sevgiyi, kardeşliği ve hoşgörüyü uluslararası alanda da gösterdiğinizden eminiz.



    Özlemle bekliyoruz, yolunuz açık olsun,



    Zuhal-Necati İÇER

    YanıtlaSil