14 Ağustos 2009 Cuma

31 Temmuz - Bundeslager 2. Gün

Nihayet kamp gerçek anlamıyla başladı. Bu sabah aylar öncesinden seçtiğimiz aktivitelerimize gittik. Kimileri Ortaçağ Almanca şarkıları öğrendi, kimileri süt kutusundan cüzdan, kimileri de kendilerine çanta yaptılar.

Aktivitelerimiz bittikten sonra ise öğle yemeği için kamp alanında tekrar buluştuk. Ardından Uluslararası Gece (Internationaler Abend) hazırlıklarımıza başladık. Kamp organizasyonunun bize verdiği tenteyi ve önüne samanlardan yaptığımız bahçeyi bayraklarla süsleyerek yapacağımız etkinliklere hazırlandık.

Akşam yemeğini de yedikten sonra saat 8'de başlayacak olan gece için yerlerimizi aldık. Bizim tentemize olan ilgi oldukça büyüktü. Topaç çeviren, kınadan dövme yaptıran, Nasreddin Hoca fıkraları dinleyen Alman izcilerini görmek oldukça ilginçti. Gecenin ilerleyen saatlerinde yaptığımız kolbastı gösterisi de Almanlar tarafından oldukça ilgi gördü. Bunun üzerine gecenin sonunda bir kez daha sahneye çıktık. Gece boyunca bir sürü yeni insanla tanıştık. Uluslararası Gece'nin sonunda ise kampa dönüp çadırlarımıza girdik.

Kamp hakkında birkaç söz söylemek gerekirse, gerçekten ilginç, büyük siyah çadırlardan oluşan, her yerde mavi sarı fularlı Alman izcilerin dolaştığı, görülesi bir yer. Marketinden postanesine, izci dükkanından Kazak çadırına, birçok yer bulunmakta market alanında. Muhtemelen burada hayatlarımızın en iyi 10 gününden birini geçireceğiz. Belki de en iyisi! Burada herşey yolunda!

Utku Evci

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder